Categories
Link Library Programming Programming language

JavaScript

JavaScript is a programming language used primarily for web development. It can also be used for backend eg with the help of the tool node.js. This is also a good first programming language if you are new to programming and want to try it.

JavaScript är ett programmeringsspråk som används främst för webutveckling. Det kan även användas till backend tex med hjälp av verktyget node.js. Detta är också ett bra första programmeringsspråk om du är ny med programmering och vill prova på det.


Khan Academy – JS

Detta är en superbra sida där du kan lära dig alltmöjligt, tex JavaScript. Det är en utmärkt plats att börja lära sig programmering på. De går igenom grunderna, och du får testa på att koda direkt i deras inbyggda system.

freeCodeCamp – JS

Det här är en annan gratiskurs i Javascript. Där du får läsa och göra små uppgifter i deras inbygda system medan du lär dig.

Code Academy – JS

Code Academy är en annan sida där du kan lära dig javascript. Här måste du skapa ett konto, ganska mycket av det kostar men endel av kurserna är gratis, bland annat js-intro kurs. Du kan även skapa en provperiod på betaldelen om du vill köra en intensivutbildning.

Eloquent JavaScript

Kan du redan ett annat programmeringsspråk och vill lära dig Javascript? Eloquent Javascript är boken för dig. 

Uppdaterad Mars 2022